Studiereis New York City 2016

New York

De studiereis vond plaats in oktober 2016. 
Boordevol inspiratie, ontmoetingen met de beste weddingplanners, stylisten en fantastische vendors. Shopping by and ofcourse the cosmopolitan mag zeker niet ontbreken.

Lees hieronder, de belevenissen van onze studiereis naar New York City!

Blog studiereis New York 10 t/m 14 oktober 2016

New York stond niet op mijn bucket-list, maar wel een studiereis naar een ander land. Met medevakidioten een paar dagen volledige focus op de trouwwereld, leren van leveranciers en mijn reisgenoten en zorgen dat mijn bedrijf op een hoger niveau komt, dat stond wel hoog op mijn lijst. Achteraf gezien, New York was de ideale plek om dat te doen. Wat een stad…

Met mijn paspoort in mijn hand en het draaiboek voor de komende vijf dagen ging ik met de trein naar Schiphol. Daar aangekomen zag ik de licht gespannen gezichten van Daniëlle en de drie andere weddingplanners. Vijf dagen doorbrengen met vrouwen die ik nauwelijks kende, dat was toch wel even spannend. Blijkbaar vonden zij dat ook. De sfeer zat er gelijk al goed in en na een goede vlucht stapten we in een limousine (Wat? Ja, een limousine). Tijdens onze rit leek het net of ik in een film terecht kwam. De gele taxi`s, de hoge gebouwen, de drukte, allemaal te herkennen vanuit films.

Aangezien het daar zes uur vroeger is dan in Nederland, was het even vechten tegen de slaap. Een aantal van onze groep werd ’s nachts klaarwakker en viel niet meer in slaap. Met oordoppen in, draaide ik me nog een keer om en werd uitgerust wakker.

Op onze eerste volle dag bezochten we de bruidszaak van ontwerper Vera Wang. Wauw, wat een mooie jurken. Geweldig om ze in het echt te zien. Ze waren ivoorkleurig. Een bewust gekozen kleur in een compleet zwart interieur. De bedrijfsleider sprak met passie over de zaak en de strategie die erachter zit. De bruiden die daar een afspraak hebben, worden als prinsessen behandeld, echt een ervaring. De rest van de dag hebben we gebruikt om New York te leren kennen door in een hop on - hop off bus te stappen. Wat hebben we mooie indrukwekkende plekken gezien, waaronder natuurlijk The National September 11 Memorial.

De volgende dag stonden we al vroeg op voor onze afspraak op de bloemenmarkt. Om 7 uur leidde René Hofstede, bloemist, van herkomst Nederlands, ons rond en vertelde over zijn vak. Hij verzorgt de styling van evenementen en bruiloften, met natuurlijk heel veel bloemen. Ik keek mijn ogen uit, want ik ben echt gek op bloemen. We vroegen hem het hemd van het lijf over zijn bedrijf, hoe hij het aanpakt en wat zijn visie is. We kwamen erachter dat de bruidsparen in New York vooral gaan voor de traditionele stijl en dat ze niet zo gevoelig zijn voor trends zoals wij in Nederland. Dat had ik anders verwacht! Vervolgens stond een bezoek aan een locatie op de planning. Op de 14de (dus eigenlijk de 13de) etage van The D&D building, een luxe bedrijfsverzamelgebouw, hebben we de zalen en het balkon bekeken van The Upper Story. Wat een uitzicht! Vervolgens gingen we door naar The Plaza Hotel. Het hotel is onder andere bekend van de film Home Alone 2 en de film The Great Gatsby, een thema wat tegenwoordig vaak voor feesten wordt uitgekozen. De roaring twenties zijn te voelen en te zien, wat een pracht en praal! Ik zag al een heel feest voor me met de bruid in een prinsessenjurk, de heren in smoking en de dames in avondjurken. Aan het einde van de rondleiding werden we voor een drankje uitgenodigd in de lounge. Daar werden we verrast door The Plaza met een fles rosé Champagne. Al giechelend gingen we de deur uit. Met beide voeten weer op de grond aten we een slice pizza en namen de dag nog eens door.

Onze derde hele dag zijn we bij Kleinfeld Bridal geweest, dè bruidszaak van de TLC tv-serie Say yes to the dress. Het voelde erg bijzonder om daar te staan. Maar we hebben ook taarten en cupcakes van Magnolia Bakery bewonderd, die bekend zijn van de serie Sex in the City. Mijn taart smaakte goddelijk! Als klap op de vuurpijl hadden we een afspraak bij de Ira Lippke Studios. Wat een mooie foto’s en films worden daar gemaakt. De emotie is gelijk te voelen. We waren allemaal onder de indruk van hun professionaliteit, aanpak en vriendelijkheid. Hun aanpak is echt een voorbeeld geworden voor ons.

New York als voorloper op het gebied van weddingplanning blijkt geen voorloper qua trends, maar wat houden ze van bruiloften vieren! Er wordt veel betaald door de ouders van het koppel en zelf sparen ze liever ook wat langer om vervolgens enorme uitgaven te doen voor die ene grote dag. 

Naast de New Yorkers die wel van een feestje houden, sprak ik iemand uit Bangladesh en een gepensioneerd stel uit Engeland. Degene uit Bangladesh vertelde enthousiast over de gebruiken in zijn land van herkomst. De bruiloft duurt een paar dagen, er wordt niet in het wit getrouwd (kleur van de dood), maar in een rode sari (kleur van de vruchtbaarheid en de liefde), de handen en voeten van de bruid worden versierd met henna en er zijn nog vele andere tradities. Het koppel uit Engeland vertelde over de vele Aziatische mensen in hun woonplaats die hun bruiloften steeds grootser vieren om, volgens de heer van het stel, elkaar af te stroeven.

De stad New York heeft een blijvende indruk op mij achter gelaten. Maar ook de ondernemers waar ik mee was, zitten in mijn hart. De inspiratie die de leveranciers mij hebben gegeven en de spontane gesprekken met totaal vreemden maakten dit een reis om nooit te vergeten en geven mij een enorme boost om verder te groeien met mijn bedrijf.

Marian Krook-Lievestro van Stralend Middelpunt,

mede namens Daniëlle van der Lee (founder of Weddingplanners International), Celeste Jonker en Stephanie van Harskamp (Love & Memories weddingdesign & -planning) en Jorien van der Harst (Your Weddings & Events)