Informatie master vakopleidingen OWPN

Weddingplanner word je niet, dat ben je al!

Als je besluit om van het plannen van bruiloften jouw beroep te maken, is onze unieke vakopleiding een gedegen opstap in de goede richting. Besef dat weddingplannen een uitdagende carriere keuze is, maar ook veel voldoening zal geven. Het echte plannen leer je door het te doen.
Daarom bestaat het grootste deel van onze vakopleiding uit een praktijkgedeelte met daarin concepten waarvan je uitgebreid verslag moet schrijven.

Weddingplanning bestaat voornamelijk uit organiseren en coordineren. Wanneer je het leuk vindt om te organiseren en te coordineren en het daarnaast ook nog goed kan heb je al een grote kans van slagen. Maar....je werkt met mensen, het bruidspaar, de gasten, de leveranciers en anderen. Het is dus van belang dat je het leuk vindt om voor en met mensen te werken. Daar komt bij dat je met verschillende mensen werkt met ieder hun eigen normen en waarden, ideeen en wensen.

Als weddingplanner moet je hier wel mee om kunnen gaan en jouw medemens respecteren. Een flexibele instelling en respect voor anderen is dan ook gewenst. Een weddingplanner moet onder druk het hoofd koel houden. Een service gerichte, proactieve houding zijn van groot belang om een perfecte bruiloft te kunnen plannen. In het kort komt het erop neer dat een weddingplanner over de volgende eigenschappen moet beschikken: initiatiefrijk, nauwgezet en creatief zijn en gevoel voor stijl hebben.

Na het afronden van de vakopleiding zullen wij nog maximaal een jaar tot beschikking staan voor onze gediplomeerde weddingplanners die hulp willen bij het starten van hun eigen onderneming.