Een business als professional weddingplanner

Voor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. Maar er moet iemand zijn die deze dag vlekkeloos laat verlopen. Bijvoorbeeld een weddingplanner!
Als weddingplanner is het belangrijk dat je om kunt gaan met een grote verscheidenheid aan taken. Zo is het belangrijk dat je over een aantal eigenschappen bezit: creatief, stressbestendig, organisatietalent, een servicegerichte en proactieve houding, gevoel voor stijl, doeltreffend en bovenal passie voor het vak.

Iedereen kan weddingplanner worden, het is immers een open beroep. Dat betekent helaas ook dat het moeilijk kan zijn om jouw kwaliteiten aan te tonen aan nieuwe klanten, je hebt immers geen bewijs om aan te tonen dat jij geschikt bent voor het aankomende bruidspaar. En als beginnend weddingplanner heb je nou eenmaal weinig ervaring en kennis.

Opleiding Weddingplanners Nederland (OWPN) biedt sinds mei 2005 in Nederland, en ver daarbuiten, een vakopleiding aan voor dames en heren die goed voorbereid en professioneel als weddingplanner naar buiten willen treden. Tijdens een vakopleiding van OWPN ga je aan de slag met de belangrijkste onderwerpen waar je in de beroepspraktijk te maken krijgt. 

Je leert over de verschillende huwelijksvormen en de vele soorten bruiloften: van een Bruiloft met Styling Plan tot aan een op maat gemaakt concept te schrijven. Je krijgt inzicht in de gebruikelijke etiquette en tradities tijdens een bruiloft. Je leert hoe je de wensen van het bruidspaar afstemt op de mogelijkheden en het budget. En leer je alles op het gebied van acquisitie: denken vanuit de klant, durven te ondernemen, communicatie en onderhandelen!

Daarnaast krijg je bruikbare tips voor:

  • de juiste bruidslocatie
  • bruidskleding & verzorging
  • eten & drinken
  • styling & decoratie
  • drukwerk, muziek & vervoer